HUN   |   ENG
Vissza a főoldalra
Vissza a főoldalra

Csepel Sport Park

A fejlesztés alapjának egy 100 éves múltra visszatekintő sportkomplexum megmentését és Budapest XXI. kerületében betöltött fontosságát tekintjük. Elképzeléseink szerint egy új városközpont és egy lehetséges olimpiai helyszín születhet ezen az egyre romló állapotú ingatlanon. A fejlesztéssel megőrizhetnénk az utókornak Csepel fénykorának örökségét és megteremthetnénk a városrész jövőjének alapját is azáltal, hogy mind a helyi mind a budapesti sportnak egy fontos központot hoznánk létre.

A fejlesztéssel 250.000 m2-nyi új ingatlan épülne fel a területen. A fejlesztés alapját maga a 94.000 m2-es terület képezné, melyre 55.000 m2-nyi sport célú, 90.000 m2-nyi lakó (1500 lakás), 30.000 m2-nyi iroda, 10.000 m2-en egészségügyi, 30.000 m2-en hotel és szálló és 35.000 m2-nyi idősek otthonát betöltő funkciójú ingatlan épülne. A jelenlegi állapothoz képest több, mint duplájára nőne a sport célú ingatlanok állománya m2–re vetítve. Jelenleg is dolgozunk a terveken és a szabályozási kérdéseken. A tervezésbe bevont tervező csapat az Archiplan Kft., egy nemzetközileg is elismert társaság. Már több megkeresést kaptunk, többnyire sporttal foglalkozó vállalkozásoktól, hogy vásárolnának vagy bérelnének ingatlanokat az elkészülő fejlesztésben. Továbbá bírjuk a sportkomplexum területén tevékenykedő 11 sportegyesület támogatását is.


Nagyításhoz kattintson a képre!

A sportkomplexum jelenlegi tulajdonosa a Csepel Sport Club Alapítvány, melynek fő feladata a sport támogatása, és a sportolni vágyók számára a lehetőség megteremtése. Az alapítvány munkája kiemelkedő fontosságú a kerület életében. A csepeli sport nevelés égisze alatt jó néhány neves sportoló ért el kiemelkedő sikereket. Mindemellett a fejlesztés kulturális és egészségnevelő szempontjai mellett igen jövedelmező befektetés is.
Elhelyezkedés:

A fejlesztés Budapest XXI. kerületében kap helyet, mely terület igen jelentős potenciállal rendelkezik Budapesten belül, noha ezen potenciál kiaknázása még nem történt meg.