HUN   |   ENG
Vissza a főoldalra
Vissza a főoldalra

Szegedi Vállalkozói Inkubátorház

Részben Európai Uniós forrásból, a Dél-Alföldi Operatív Program pályázatán elnyert 131 millió forint bevonásával létesít inkubátorházat egy meglévő, négyszintes irodaépület átalakításával Újszegeden az Indotek Grouphoz tartozó Marengo Kft. Az egyetemi város fiatal vállalkozásai mellett határon túli cégek is otthonra lelhetnek a komplexumban. A közel 200 milliós, száz iroda kialakítását tervező beruházás befejezése októberre várható.

Saját tulajdonú, Szeged Újszegedi városrészében, az Alsó kikötő sor 11. hrsz.: 1936/3 alatt található irodaház átalakításának tervével indult a Dél-Alföldi Operatív Program inkubátorház létrehozására kiírt 2009-es pályázatán az Indotek Grouphoz tartozó Marengo Real Estate Ingatlanforgalmazó és Hasznosító Kft. A "Re-concept Vállalkozói Inkubátorház kialakítása Szegeden" elnevezésű projekt (DAOP-1.1.1/C-09-2010-0021) keretében az Európai Uniótól nyert 131 118 424 forintos támogatást közel 60 millió forint saját forrással kiegészítve száz irodahelységet alakítanak ki a négyszintes, kétezer négyzetméteres Tisza-parti épületben.


Nagyításhoz kattintson a képre!

A komplexumban új alapítású, három évnél nem régebbi kis-és középvállalkozások számára, kedvezményes konstrukciókban nyílik lehetőség iroda bérlésére. A bérlők az iroda-fenntartási szolgáltatások mellett a helyszínen rendelkezésre álló üzleti, marketing, coaching, HR- és jogi tanácsadást, valamint postaszolgálatot is igénybe vehetnek. Az üzleti fecskeház programozott épület lesz, tehát a beköltöző cégek az energiafelhasználásukért nem átalányt, hanem a tényleges fogyasztást fizetik. A legújabb épületgépészeti megoldások mellett az infokommunikációs eszközök rendszere is teljes körű lesz; telefon, fax, nagy sebességű, szélessávú internet és saját használatú szerver is a bérlők rendelkezésére áll majd.

A projektgazda olyan működési modellben gondolkodik, amelyben a házon belüli cégek modulszerűen összekapcsolódva, egymás szolgáltatásait fokozottan igénybe veszik. A bérlők kiválasztásánál fontos szempont lesz a jelentkezők tevékenységének beilleszthetősége a tervezett házon belüli, üzleti együttműködésbe.

A Marengo Kft. szakemberei a régió frissen alapított vállalkozásain kívül kiemelten számítanak a Szegedi Tudományegyetem cégalapító hallgatóinak, valamint a Magyarországra települő, határainkon túli vállalatok tulajdonosainak érdeklődésére.